Lymfaterapia, fysioterapia, kotikäynnit


Tänään kävi asiakas, joka oli nyrjäyttänyt nilkkansa liukkailla kuukausi sitten. Nilkka ei oikein ottanut parantuakseen ja minä ehdotin ihanalle kirjanpitäjälleni, että kokeillaan lymfata nilkka. Näin tehtiin, käsittelin jalan, laitoin lymfateippauksen päälle pitämään aineenvaihduntaa vilkkaana ja keräämään nesteitä pois nilkasta. Lopuksi puettiin vielä kunnolliset, oikean kokoiset kompressiosukat ja Tiina lähti kevyin jaloin ja iloisella mielellä jatkamaan veroilmoitusten tekoa!

Oletko itse nyrjäyttänyt jalkasi, eikä se oikein meinaa palautua normaaliksi? Pirauta, niin sovitaan Sullekin aika! 050-5456324

Teen lymfa- ja fasciakäsittelyä ja fysioterapiaa, tule itse tai anna lahjaksi ihmiselle jolla on jo kaikkea – esimerkiksi outoja lihasjumeja ja pitkittyneitä kiputiloja. Näillä hoitomuodoilla pystytään vaikuttamaan pitkittyneisiinkin vaivoihin.

Lymfaterapialla tarkoitetaan kehon nestekierron vilkastuttamista ja turvotusten poistamista manuaalisesti. Lymfaterapia toteutetaan kevyellä hieronnalla ja se koetaan hyvin rentouttavaksi – usein hoidon aikana asiakas jopa nukahtaa.

Lääkinnällisesti lymfaterapiaa käytetään silloin, kun kehon oma nestekierto on jostain syystä häiriintynyt. Näitä syitä ovat esimerkiksi syöpähoidot, leikkaukset, tapaturmat ja synnynnäiset ongelmat. Säärihaavojen hoidossa lymfaterapia on tutkitusti tehokkain hoitomuoto.

Lymfaterapia auttaa myös, jos sinulla on

turvotusta jaloissa tai muualla kehossa

ylipainoa (aineenvaihdunta vilkastuu käsittelyn aikana)

ongelmia vatsan toiminnassa

pääkipuja tai stressiä

pitkittyneitä kiputiloja

Lymfaterapiaan voit tulla joko itse maksaen, lääkärin lähetteellä (jolloin saat Kelan korvauksen) tai maksusitoumuksella.

FASCIA-KÄSITTELY LYMFAHIERONNASSA

Fascia on sidekudosta, joka ympäröi ja menee läpi kehon jatkuvana kolmiuloitteisena verkkona. Fasciakäsittelyn tavoitteena on palauttaa fascian toiminta normaaliksi. Imusuonisto kulkee fascian läpi ja käsittelemällä näitä kudoksia, saadaan aikaan rentoutumista jäykkiin kudoksiin. Pitkäaikaisissa jännitystiloissa fascia jää jännittyneeksi joten lymfa- ja fasciahieronnalla saadaan palautettua virheasento takaisin normaaliksi.

Relaksanttilääkkeet vaikuttavat vain lihakseen, eivät fasciaan, sen sijaan oikeanlaisella harjoittelulla voit lisätä fascian joustavuutta. Lihakset, joissa on krooninen osittainen jännitystila, tulevat kipeiksi ja särkeviksi, koska fasciakalvot kiristävät jatkuvasti. Lihakset muuttuvat heikoiksi ja kömpelöiksi ja sen myötä liikunnassa syntyvien vammojen riski kasvaa. Jännitystila saa aikaan jatkuvan energian puutteen tunteen kehossa, lisäksi se tuottaa ryhtihäiriöitä ja huonon painonjakautumisen nivelissä.

Lymfahieronta vaikuttaa suoraan lihaskalvoihin ja sen kautta lihaskalvot rentoutuvat ja liikkuvuus paranee.

KOTIKÄYNNIT

Tulen tarpeen mukaan toteuttamaan fysio- tai lymfaterapiaa kotiisi. Jos itse tai läheisesi ei pysty saapumaan vastaanotolle, tulen tarvittaessa kotiin. Teen kotikäyntejä myös Posan maksusitoumuksilla.